В Оттаві символічно перейменували вулицю навпроти посольства РФ

В Оттаві символічно перейменували вулицю навпроти посольства РФ

Фото
Укрінформ
Влада столиці Канади Оттави прикріпила жовто-блакитні таблички “Вільна Україна” поруч з іншими дорожніми вказівними знаками на вулиці, де знаходиться посольство РФ.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, до символічної акції солідарності долучився особисто мер міста Джим Вотсон.

За його словами, місто зробило такий символічний крок, “аби засудити дії російського уряду та виявити солідарність із народом України”.

Хоча офіційно назва вулиці не змінилася, муніципальні служби прикріпили нові вказівники поруч із наявними на тому відтинку вулиці, де розташована російська дипустанова.

Разом із мером, участь у церемонії “перейменування” взяли радник-посланник посольства України в Канаді Андрій Буквич та член міськради від цього району Метью Флорі.

Нагадаємо, раніше депутат канадського парламенту Чарлі Ангус виступив з ініціативою перейменувати вулицю, на якій знаходиться посольство РФ у Оттаві, на бульвар Зеленського.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. Російські війська вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ініціював початок розслідування ситуації в Україні.

Фото у тексті: Jim Watson, Andréanne Apablaza, Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-