США запроваджують нові санкції проти Росії і Білорусі – Блінкен

США запроваджують нові санкції проти Росії і Білорусі – Блінкен

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен оголосив про запровадження нового пакету санкцій проти Росії, які стосуються 22 російських структур, пов’язаних із сектором оборони, а також серію санкцій проти Білорусі.

Про це він заявив у середу під час пресбрифінгу в Держдепартаменті США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми запроваджуємо жорсткі санкції проти російського оборонного сектору. Загалом до списку буде внесено 22 (юридичні – ред.) особи, пов’язані з обороним сектором Росії», - зазначив глава американської дипломатії.

Він уточнив, що йдеться про компанії, які виготовляють бойові літаки, БМП, ракети, безпілотні літальні апарати, системи радіоелектронної боротьби. «Це саме ті системи, які використовуються для нападу на український народ, для порушень прав людини, порушень міжнародного гуманітарного права», - додав держсекретар США.

Він підкреслив, що Сполучені Штати також запроваджують експортні обмеження на Білорусь, «щоби притягнути режим Лукашенка до відповідальності» через те, що він виступає на стороні Путіна у неспровокованій війні проти України.

«Ми задушимо здатність Білорусі імпортувати ключові технології, і якщо Лукашенко надалі підтримуватиме цю війну, наслідки для режиму загостряться», - додав держсекретар США.

Блінкен зауважив, що вже запроваджені санкції проти Росії створили «потужний вплив» на її економіку. Вартість рубля різко впала, російський фондовий ринок закрився через страх перед відпливом капіталу, кредитний рейтинг РФ впав до рівня сміття. Крім того, знищений військовий фонд президента Путіна. Великий удар по Росії також нанесений через обмеження доступу до високих технологій.

«І це відчуватиметься не тільки зараз, але й упродовж років наперед»,- додав держсекретар США.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Україна направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-