Президент та канцлер Австрії звернулися до українців:

Президент та канцлер Австрії звернулися до українців: "Ми разом з вами"

Укрінформ
Федеральний президент Австрії Александер Ван дер Беллен та федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер записали спільне відеозвернення до українського народу зі словами підтримки та запевненнями, що Австрія стоїть на боці українців.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

"Любі українки та українці, мені важливо, нам важливо, щоб ви знали, що ви – не одні. Наші думки та серця зараз з вами, ми – з вами. Австрійський народ глибоко переживає щодо вашої долі. Ми глибоко сумуємо з приводу того зла, з яким ви зараз зіткнулися на очах усього світу", - заявив федеральний президент Александер Ван дер Беллен.

Він наголосив, що ніщо з того, що зараз відбувається, не залишається непоміченим. "Жодна з кривд ніколи не буде забута. Ми ніколи з цим не змиримося. Ми найрішучішим чином засуджуємо загарбницьку війну проти вашої країни, яка порушує міжнародне право", - додав Ван дер Беллен.

Федеральний президент заявив, що Австрія робитиме все можливе для відновлення миру в Україні. "Ми використаємо всі наші можливості для надання гуманітарної допомоги жителям вашої країни та тим, хто тікає від війни. Бо це право людини – жити в мирі. Бажаємо вам сил і впевненості в ці важкі дні. Ви – не наодинці. Ми – з вами", - заявив Ван дер Беллен.

При цьому свою промову австрійський президент завершив фразою українською мовою: "Ми разом з вами!".

Зі свого боку федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер заявив, що четвер, 24 лютого 2022 року, "увійде в історію як чорний день для Європи".

"Після неспровокованого нападу Росії на мирну Україну в ранкові години війна повернулася до Європи. Мобілізація російських військ – це не просто невиправданий напад на суверенну і незалежну націю. Це також напад на ваше законне прагнення до свободи, демократії та права обирати власне майбутнє", - заявив глава уряду.

Він вказав на те, що розпочата Росією війна вже призвела до численних жертв серед мирного населення, у т.ч. дітей, та загибелі оборонців України, а також до вимушеного залишення українцями своїх домівок. "Картинки, які надходять до нас з Харкова, Києва та інших міст України, шокують. Напади на цивільне населення та цивільну інфраструктуру – це ще одна "червона лінія", яку переступила Російська Федерація", - заявив Негаммер.

На цьому тлі федеральний канцлер заявив, що "надихають рішучість та воля, з якими Ви, український народе, ваш уряд та ваш Президент Зеленський готові захищати свою Батьківщину". "Я дякую вам за вашу мужність. Я високо ціную те, що ви зараз робите, але також те, що ви змушені переносити", - заявив Негаммер.

Глава австрійського уряду також повідомив, що порушення Росією міжнародного права "не залишаться без відповіді". На цьому тлі він вказав на запровадження ЄС своїх найжорсткіших санкцій проти РФ та намір "допомагати Україні де тільки можна". "Австрія надає Україні гуманітарну допомогу. Ми допомагаємо скрізь, де тільки можемо: захисним обладнанням, медикаментами, пальним, а також прийомом людей із зон бойових дій", - заявив Негаммер.

Він також закликав Росії припинити кровопролиття, сісти за стіл переговорів та вивести свої війська з України.

"І моє послання до народу України – до тих, хто воює на вулицях, ховається у своїх домівках чи під землею, покидає свої будинки – йде від серця: Ми стоїмо на вашій стороні", - заявив Негаммер.

При цьому федеральний канцлер Австрії, як і президент, також завершив свій виступ українською: "Австрія з вами!".

Як повідомляємо, напередодні МЗС Австрії викликало вже втретє посла РФ, засудивши на міністерському рівні агресивну війну проти України та закликавши до припинення вогню і створення гуманітарних коридорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-