Японія введе санкції проти Білорусі цього тижня

Японія введе санкції проти Білорусі цього тижня

Укрінформ
Уряд Японії введе цього тижня санкції проти Білорусі через її роль у вторгненні Росії в Україну.

Про це заявив прем’єр-міністр країни Фуміо Кішіда, передає Укрінформ із посиланням на Kyodo News.

«З огляду на очевидну причетність Білорусі до вторгнення Росії в Україну, ми вирішили вжити санкційних заходів проти осіб, включаючи президента Олександра Лукашенка, а також юридичних осіб, а також вжити заходів експортного контролю… Це має бути здійснено вже протягом цього тижня», - сказав Кішіда в парламенті.

Також Японія, як єдина країна, яка зазнавала атомних бомбардувань, наголошує, що ядерна зброя ніколи не повинна застосовуватися, на тлі побоювань, що Росія може використати її під час вторгнення в Україну.

За словами Кішіди, японський уряд планує просувати міжнародні заклики до Росії проявляти стриманість після того, як у неділю президент РФ Володимир Путін наказав привести сили стримування країни у стан підвищеної готовності.

Як пише NHK, також уряд Японії розгляне питання створення системи прийому біженців з України, які залишають свою країну через вторгнення Росії.

Про це заявив міністр юстиції Фурукава Йосіхіса на засіданні комісії нижньої палати парламенту у вівторок.

Офіційні особи розглянуть питання про дозвіл в'їзду в країну евакуйованим вище ліміту, встановленого на прибуття іноземців і введеного як міра боротьби з поширенням коронавірусної інфекції.

Вони також обговорять процедуру прийому евакуйованих, які не пройшли тестування на коронавірус перед від'їздом, та особливі заходи, які дозволять в'їзд без візи.

Як повідомляв Укрінформ, Японія підтримала рішення західних країн заблокувати російським банкам доступ до платіжної системи SWIFT.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-