Рада ЄС наклала санкції на 26 росіян за агресію проти України

Рада ЄС наклала санкції на 26 росіян за агресію проти України

Укрінформ
Рада ЄС ухвалила додати 26 осіб та одну установу до санкційного переліку за підрив або загрозу територіальній цілісності, суверенітету й незалежності України.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена на сайті Європейської Ради.

«Рада ЄС додала 26 персон та одну установу до переліку персон, закладів та установ, які є суб’єктами обмежувальних заходів у зв’язку із діями, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України. Новий перелік включає олігархів та бізнесменів, що зайняті у торгівлі нафтою, банківському та фінансовому секторах, членів уряду, високопоставлених військових, а також пропагандистів, які були причетними до поширення антиукраїнської пропаганди та формували позитивне ставлення до вторгнення в Україну», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, згадані обмежувальні заходи, що віднині поширюються на 680 осіб та 53 установи, включають заморожування активів та заборону на надання будь-яких фінансових фондів особам та установам, що включені до списку. На додаток для включених до переліку персон введено заборону на подорожі, що не дозволяє їм в’їжджати на територію ЄС або перетинати її транзитом.

Рішення доповнює пакет заходів, що був оголошений Високим представником ЄС після відеоконференції міністрів закордонних ЄС справ 27 лютого поточного року. Цей пакет також включає положення про надання Збройним Силам України обладнання та інших поставок в рамках Європейського Фонду Миру. Крім того, міністри погодили заборону на польоти в авіаційному просторі та доступу до аеропортів Євросоюзу для всіх авіаперевізників Росії всіх типів, а також заборону на трансакції із Центробанком РФ.

«Європейський Союз засуджує у найсильніших термінах неспровоковану та невиправдану військову агресію Російської Федерації проти України. Здійснюючи ці злочинні військові дії, Росія повністю порушує міжнародне законодавство та принципи Хартії ООН, підриває європейську та глобальну безпеку та стабільність.

Відповідний правовий акт про введення санкцій та перелік осіб, що включені до санкційного списку, оприлюднені в офіційному журналі ЄС. У переліку багато відомих прізвищ: Ігор Сечін, Алішер Усманов, Сергій Ролдугін, Дмитро Пєсков, Тігран Кеосаян, Ольга Скабеєва, Євген Прилепін, Антон Красовський, Аркадій Мамонтов, Генадій Тимченко та інші подібні персонажі.

Установою, що включена до санкційного переліку ЄС, є страхове АО «СОГАЗ».

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-