МЗС Китаю закликало поважати суверенітет та територіальну цілісність усіх країн

МЗС Китаю закликало поважати суверенітет та територіальну цілісність усіх країн

Укрінформ
Міністерство закордонних справ КНР закликало поважати та підтримувати суверенітет і територіальну цілісність усіх країн.

Про це заявив речник МЗС Китаю Ван Веньбінь на пресконференції в понеділок, передає Укрінформ.

«Слід поважати та підтримувати суверенітет і територіальну цілісність усіх країн, а цілі та принципи Статуту ООН слід спільно захищати. Це принцип, якого Китай послідовно дотримується, і основна норма, що регулює міжнародні відносини, якої повинні дотримуватися всі країни», - заявив він.

Зокрема так речник відповів на питання про агресію Росії.

У міністерстві також закликали докласти зусиль, щоб відкинути ментальність часів Холодної війни, та створити збалансований, ефективний та стійкий механізм європейської безпеки шляхом діалогу та переговорів.

Водночас дипломат зауважив, що Пекін визнає «особливі історичні складнощі в українському питанні та законні занепокоєння Росії щодо безпеки».

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого за вказівкою президента Володимира Путіна Росія розпочала війну із Україною. Російські війська п'ятий день поспіль обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети поцілюють у житлові будинки. В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-