Лондон зараз «полює» на майно російських олігархів у Британії – Пристайко

Лондон зараз «полює» на майно російських олігархів у Британії – Пристайко

Укрінформ
У Лондоні наразі опрацьовують нові санкції проти російських олігархів, які включають розшук усього їхнього майна та коштів у Британії і видворення з країни.

Про це заявив у спільному ефірі українських телеканалів посол України у Великій Британії Вадим Пристайко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначив дипломат, наразі Велика Британія вже втілює пакет санкцій проти Росії, аналогічний тому, який ухвалили партнери України у всьому світі, але у британців є й інші можливості. У цьому контексті посол нагадав, що багато російських олігархів втекли із вкраденими у російського народу грошима до британської столиці.

«Лондон зараз намагається знайти всі місця, де вони сховали ці гроші, квартири, в яких вони живуть, бізнеси, які вони започаткували, їхні родини, на яких записане це все багатство. По кожному такому випадку працюють, включно із тим, щоб скасовувати візи і відправляти русскіх назад, у Москву», - сказав Пристайко.

Як повідомлялося, Антипутінська коаліція на підтримку України почала підготовку четвертого пакета санкції проти Росії. Новий санкційний пакет включатиме видворення частини російських дипломатів, подальше посилення санкцій проти банківської системи та путінського оточення.

Крім того, ЄС розглядає створення так званого «реєстру російських корупціонерів», до якого увійдуть як представники влади, так і наближені до Кремля бізнесмени, які не зможуть мати фінансові відносини або робити бізнес з цивілізованим світом.

24 лютого президент країни-агресора Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-