У Литві заборонили шість пропагандистських каналів РосТВ

У Литві заборонили шість пропагандистських каналів РосТВ

Укрінформ
Литовська комісія з радіо та телебачення (ЛКРТБ) заборонила терміном на 3-5 років ретрансляцію в країні шести телеканалів російською мовою: «Росия 24», ПБК (Перший балтійський канал, що ретранслює контент російського «Першого каналу»), «Беларусь 24», «НТВ Мир», «РТР Планета», TVCI.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє національне телерадіомовлення LRT.

«На пропозицію адміністрації ЛКРТБ, яка провела моніторинг, прийнято рішення заборонити ретрансляцію каналів «Беларусь 24», «НТВ Мир», «РТР Планета», «Россия 24» строком на п'ять років; ПБК, TVCI – на три роки. Рішення набирає чинності з п'ятниці», - поінформував заступник голови ЛКРТБ Річардас Слапшис.

Рішення прийнято з урахуванням того, що на цих каналах «заохочується пропаганда та розпалювання війни». У свою чергу в литовському Законі про інформування суспільства закріплено, що розпалювання війни та міжнаціональної ворожнечі належить до забороненої інформації. Пропаганду війни заборонено Конституцією Литви.

Нагадаємо, у 2015 та 2016 роках у Литві вже заборонялася ретрансляція каналу «РТР Планета» через розпалювання війни та ненависті.

Раніше повідомлялося, що литовська телекомунікаційна компанія Splius на знак солідарності з Україною та її мешканцями відключає російські канали «ПБК», REN TV та «НТВ Мир». При цьому керівництво Splius наголосило, що якщо офіційні органи ухвалять рішення про заборону ще й інших каналів, то вони підтримають це рішення.

Як повідомляв Укрінформ, з п'ятниці в Естонії набула чинності заборона Департаменту захисту прав споживачів та технічного нагляду на ретрансляцію наступних телевізійних каналів: «РТР Планета», «НТВ Мир», «НТВ Мир Балтия», «Беларусь 24», «Россия 24» та TV Centre International.

24 лютого Москва завдала ударів по Україні і почала війну. На території України запроваджено воєнний стан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-