США разом із ЄС запроваджують персональні санкції проти Путіна і Лаврова

США разом із ЄС запроваджують персональні санкції проти Путіна і Лаврова

Укрінформ
США приєднуються до Європейського Союзу щодо запровадження прямих санкцій проти президента РФ Володимира Путіна та міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова.

Як передає Укрінформ, про це повідомила у п’ятницю речниця Білого дому Джен Псакі.

За її словами, президент Джо Байден ухвалив це рішення після телефонної розмови з головою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн.

«Сполучені Штати приєднуються до них (країн ЄС - ред.) щодо санкцій проти президента Путіна, міністра закордонних справ Лаврова та членів російської команди національної безпеки. Я очікую, що в нас будуть конкретні деталі сьогодні в другій половині дня», - сказала Псакі журналістам.

Зазначається, що у четвер серед осіб, проти яких Вашингтон оголосив санкції, Путіна не було, але Байден зауважив, що цей варіант «перебуває на столі».

«Від самого початку цього конфлікту, і навіть раніше, сильна позиція президента полягала в тому, щоб діяти і робити кроки узгоджено з нашими європейськими партнерами, і це, безумовно, є доказом цього», - сказала речниця Білого дому.

Як повідомлялося, міністри закордонних справ ЄС внесли президента РФ Володимира Путіна та міністра закордонних справ Сергія Лаврова до списку підсанкційних осіб.

У Великій Британії заявили, що також запровадять санкції проти Путіна й Лаврова.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. По низці українських міст були завдані ракетні удари, атаковані військові об'єкти Збройних сил України.

В Україні запроваджено воєнний стан. Президент Володимир Зеленський оголосив загальну мобілізацію.

Президент США Джо Байден 24 лютого оголосив розпорядження запровадити пакет дуже жорстких санкцій проти Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-