Латвія надіслала РФ ноту протесту через агресію в Україні та призупиняє видачу віз росіянам

Латвія надіслала РФ ноту протесту через агресію в Україні та призупиняє видачу віз росіянам

Укрінформ
У зв'язку з військовою агресією Росії в Україні МЗС Латвії викликало тимчасового повіреного у справах посольства РФ Олександра Шеремета, йому вручили ноту протесту.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на латвійське зовнішньополітичне відомство.

Зазначається, що глава департаменту зовнішніх зв'язків МЗС Нільс Янсонс висловив найрізкіше засудження необґрунтованого вторгнення Росії на територію України. Він вказав на повну відповідальність Росії за цю ситуацію та її наслідки, у тому числі за безневинні жертви.

Латвійське МЗС закликає РФ негайно припинити військову агресію, вивести війська з України та деескалувати ситуацію шляхом пошуку дипломатичного рішення.

Глава департаменту також повідомив російського дипломата про прийняте напередодні рішення відкликати посла Латвії в Москві Маріса Рієкстіньша для консультацій, а також призупинити видачу віз російським громадянам на невизначений термін з 25 лютого 2022 року, за винятком гуманітарних та інших особливих випадків.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. По ряду українських міст було завдано ракетних ударів, атаковано військові об'єкти Збройних сил України.

В Україні запроваджено воєнний стан. Президент Володимир Зеленський оголосив загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-