В Австрії підтримали відключення Росії від SWIFT

В Австрії підтримали відключення Росії від SWIFT

Укрінформ
Національна рада безпеки Австрії – центральний дорадчий орган уряду з питань закордонних справ та оборони – підтримала відключення Росії від системи SWIFT.

Про це у коментарі кореспондентові Укрінформу повідомив член Національної ради (нижня палата парламенту) Австрії Гельмут Брандштеттер під час акції на підтримку України у Відні.

"Ми ще вчора внесли резолюцію у парламент про те, що Росія має бути відключена від міжнародної платіжної системи SWIFT. Вчора у парламенті нам не вдалося отримати більшість. Але сьогодні Національна рада безпеки прийняла рішення, що Росія має бути відключена від SWIFT. І я думаю, що це – дуже важливо", - заявив депутат від ліберальної партії NEOS.

Він додав, що федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер також наголосив, що "на рівні ЄС прийнято рішення про багато інших масштабних санкцій". "І ми сьогодні також були єдині в тому, що Австрія має єднатися у підтримці України", - додав Брандштеттер.

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба поінформував, що глава МЗС Італії Луїджі Ді Майо запевнив його у телефонній розмові, що Рим підтримає відключення Росії від SWIFT.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна докладає максимальних зусиль на міжнародному напрямі, щоби посилити санкції проти Росії, насамперед відключити її від SWIFT, а також збільшити підтримку України.

Проте в уряді Німеччини заявили, що ФРН та ще низка країн вважають, що відключення РФ від платіжної системи SWIFT може ускладнити проведення платежів, зокрема за енергоносії. За словами речника німецького уряду Штеффена Гебештрайта, зауваження проти запровадження цього обмежувального заходу мали також Франція та Італія.

Міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо запевнив українського колегу Дмитра Кулебу, що Італія підтримає відключення Росії від SWIFT.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-