ЄС викликає посла Росії через вторгненням військ в Україну

ЄС викликає посла Росії через вторгненням військ в Україну

Укрінформ
Європейський Союз викликає посла РФ при ЄС Володимира Чижова у контексті заходів щодо відповіді на вторгнення в Україну. 

Про це йдеться у повідомленні представництва ЄС в Україні, передає Укрінформ.

Зокрема у контексті заходів Євросоюзу щодо відповіді на вторгнення Російської Федерації в Україну Високий представник Жозеп Борель доручив генеральному секретареві Європейської служби зовнішніх справ Стефано Санніно, викликати у п'ятницю посла Російської Федерації при Європейському Союзі Володимира Чижова в Брюсселі.

Під час їхньої зустрічі генсек передав найрішучіше засудження Євросоюзом безпідставного, невиправданого вторгнення збройних сил Росії в Україну, а також – вимогу до Президента РФ Володимира Путіна негайно припинити військові дії та беззастережно вивести всі військові формування та військову техніку з усієї території України.

Ці заяви були викладені в заяві Бореля від імені ЄС та у спільній заяві президента Європейської Ради Шарля Мішеля і президента Європейської Комісії Урсули фон дер Ляєн.

Генеральний секретар Санніно поінформував посла Чижова про те, що рішення щодо рішучої відповіді ЄС на агресію Росії буде прийнято на сьогоднішньому позачерговому засіданні Європейської ради.

Рішення передбачатиме запровадження нового жорсткого пакету обмежувальних заходів як секторальних, так і індивідуальних. Обмежувальні заходи повністю узгоджені з трансатлантичними та партнерами-однодумцями ЄС.

Як повідомлялося, 24-25 лютого у Брюсселі відбулося надзвичайне засідання Європейської ради, під час якого глави держав та урядів Європейського Союзу погодили новий жорсткий пакет санкцій проти Російської Федерації у зв’язку з її вторгненням в Україну. Цей пакет буде розглянутий Радою міністрів ЄС із закордонних справ, після чого набуде чинності.

24 лютого, близько 4-ї ранку, Росія завдала ударів по Україні та розпочала війну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-