Британія посилила санкції проти Москви

Британія посилила санкції проти Москви

Укрінформ
Голова уряду Великої Британії Борис Джонсон підтвердив запровадження додаткових заходів проти Російської Федерації у відповідь на вторгнення її військ на територію України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News.

Серед них повний арешт активів російського державного ВТБ Банку.

«Ці повноваження дозволять нам повністю виключити російські банки з фінансової системи Великої Британії... заборонивши їм доступ до фунтів стерлінгів та клірингових платежів через Велику Британію»,- йдеться у повідомленні.

Джонсон сказав, що кількість коштів, яку громадяни Росії зможуть вносити на свої банківські рахунки у Великій Британії, буде обмежена.

Санкції також будуть застосовані до Білорусі за її роль у вторгненні до України.

Далі він оголосив про нові обмеження та «суворий експортний контроль, подібний до того, що впроваджують у США».

«Російські інвестори вже виносять свій вердикт щодо мудрості дій Путіна, і поки що сьогодні російські акції впали на 45%», - йдеться у повідомленні.

Російській авіакомпанії «Аерофлот» буде заборонено працювати у Великій Британії, заявив Борис Джонсон.

Окрім того, запроваджуються санкції проти фізичних, а також юридичних осіб, зокрема і їх дочірніх компаній, включаючи найбільшу російську оборонну компанію «Ростех».

Нові заходи мають на меті:

  • призупинити використання ліцензії на експорт до Росії, наприклад, електричних компонентів або ж частин військових вантажівок;
  • протягом декількох днів заборонити спектр високотехнологічного експорту в Росію;
  • закрити доступ Росії до платіжної системи SWFIT;
  • розглянути можливість внесення законопроєкту про економічні злочини, які дозволяти вживати заходи проти росіян, які зберігають кошти в Британії.

Як повідомляв Укрінформ, лідер держави-агресора Володимир Путін оголосив про початок спеціальної військової операції на Донбасі. Близько 4-ї ранку 24 лютого Москва завдала ударів по Україні та розпочала війну.

Верховна Рада вранці 24 лютого затвердила указ Президента Володимира Зеленського про запровадження воєнного стану на всій території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-