Санкції проти РФ мають бути максимальними - прем'єр Нідерландів

Санкції проти РФ мають бути максимальними - прем'єр Нідерландів

Укрінформ
Безпрецедентна атака Росії на Україну впливає на стабільність у всій Європі, проти агресора мають бути запроваджені максимальні санкції.

Про це заявив прем'єр міністр Нідерландів Марк Рютте журналістам у Гаазі після термінових консультацій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Говорячи про санкції, Рютте заявив: «Ми націлені на Путіна та його уряд, а не на російський народ. Нам доведеться завдати потужного удару. Акт безпрецедентної, нічим не виправданої агресії - загроза стабільності Європи та всього світу».

Очільник нідерландського уряду заявив, що розпочата Росією війна впливає на міжнародний правопорядок «у світі, в якому країни поважають кордони одна одної і дозволяють їм самим вибирати розвиток подій, де немає буферних держав».

Прем'єр-міністр також зазначив, що НАТО, а отже й Нідерланди, «не перебувають у стані війни», але буде «переміщення нідерландських військ».

Своєю чергою міністр оборони Кайса Оллонгрен пояснила, що має бути готовність до дій у межах НАТО. Вона уточнила, що це переважно логістична операція щодо переміщення військових.

«Йдеться про те, щоб бути в готовності, щоб (сили - ред.) могли бути розгорнуті у разі необхідності», - зазначила міністр, додавши, що військові не поїдуть в Україну, тому що вона не є членом Альянсу, але «членами НАТО є інші східноєвропейські країни», такі як Польща та країни Балтії.

Оллонгрен також підкреслила, що НАТО є оборонною організацією.

Міністр поінформувала, що від України надійшов запит на поставку протиосколкових жилетів і шоломів, і «Нідерланди хочуть виконати це прохання».

Як повідомляв Укрінформ, уряд Нідерландів проводить екстрене засідання у Гаазі. Йдеться про запровадження жорстких санкцій проти РФ. зокрема про можливість відключення її від міжнародної платіжної системи SWIFT.

Глава країни-агресора Володимир Путін 24 лютого оголосив, що починає спецоперацію в Україні і вводить російські війська. Після цього по низці українських міст було завдано ракетних ударів, атаковано військові об’єкти ЗСУ.

Верховна Рада зранку 24 лютого затвердила указ Президента Володимира Зеленського щодо запровадження воєнного стану на всій території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-