Російська агресія може спричинити найбільшу кризу біженців та дефіцит продовольства - США в ООН

Російська агресія може спричинити найбільшу кризу біженців та дефіцит продовольства - США в ООН

Укрінформ
Продовження Росією збройної агресії проти України може спричинити одну з найбільших криз біженців, а також дефіцит продовольства та голод, особливо в країнах, які зараз отримують українські зернові.

Про це заявила в середу під час засідання ГА ООН постійна представниця США при Організації посол Лінда Томас Грінфілд, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Якщо Росія продовжить просування цим шляхом, то, за нашими очікуваннями, може виникнути нова криза біженців – одна з найбільших на сьогодні у світі. Ще п'ять мільйонів людей будуть вимушені лишити свої домівки через шлях війни й тиску на Україну, який обрала Росія», - наголосила представниця США.

Вона підкреслила: оскільки Україна є одним із найбільших постачальників пшениці, особливо до країн, що розвиваються, «дії Росії можуть призвести до зростання цін на продовольство, а також до голоду та відчаю в таких країнах як Лівія, Ємен і Ліван».

Читайте також: Агресія РФ: Папа Римський закликав утриматися від дій, які посилять страждання населення

Водночас, заявила посол, існує інша велика загроза: «Дії Росії перетворюють Статут ООН у фарс, ставлять під питання основоположні принципи суверенітету, дипломатії й територіальної цілісності».

Вона підкреслила, що агресія Росії загрожує всій ООН, кожній державі-члену Організації. Представниця США також зауважила, що авантюра Кремля забере багато життів пересічних росіян.

«Звісно, росіяни мають запитати Путіна, скільки російських життів він готовий кинути на підживлення своїх амбіцій»,- зауважила Грінфілд.

Читайте також: Світ має загасити пожежу в центрі Європи, яка ось-ось розгориться – Кулеба в ООН

У цьому зв’язку представниця США закликала всі держави-члени ООН разом показати Росії, що вона ізольована у своїй агресії та всебічно підтримати принципи суверенітету, політичної незалежності й територіальної цілісності України, а також всіх членів ООН.

Як повідомляв Укрінформ, у середу в Нью-Йорку проходить засідання Генеральної Асамблеї ООН щодо розгляду ситуації на тимчасово окупованих територіях України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-