Блінкен скасував переговори з Лавровим

Блінкен скасував переговори з Лавровим

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен вважає, що після визнання Росією так званих «Л/ДНР» недоцільно проводити зустріч із російським колегою Сергієм Лавровим.

Про це Ентоні Блінкен заявив після зустрічі у Вашингтоні з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Я погодився зустрітися з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим цього тижня, 24 лютого, щоб обговорити занепокоєння нашої країни в контексті європейської безпеки – але тільки за умови, що Росія не вторгнеться в Україну. Тепер, коли ми бачимо, що вторгнення починається, а Росія чітко заявляє про свою повну відмову від дипломатичних зусиль, немає сенсу проводити цю зустріч», - розповів держсекретар США.

Читайте також: США координують із союзниками нове покарання для Росії – Держдеп

Він також зазначив, що це рішення підтримали інші союзники та партнери Сполучених Штатів.

«Усі згодні. Сьогодні я надіслав міністру закордонних справ Лаврову листа, в якому поінформував його про це», - зазначив Блінкен.

Читайте також: Кулеба обговорив з Байденом посилення санкцій проти Росії

Держсекретар додав, що Сполучені Штати залишаються відданими дипломатії та готові до діалогу з Росією, якщо вона запевнить міжнародну спільноту у серйозності своїх намірів до деескалації та пошуку дипломатичного рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-