Дипломати США працюватимуть в Україні, але ночуватимуть у Польщі – Блінкен

Дипломати США працюватимуть в Україні, але ночуватимуть у Польщі – Блінкен

Укрінформ
Американські дипломати, які тимчасово переїхали до Львова, з міркувань безпеки ночуватимуть у Польщі, але продовжать свою роботу в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомив державний секретар США Ентоні Блінкен у Твіттері.

"Наші колеги, які нещодавно переїхали до Львова, ночуватимуть у Польщі. Вони регулярно повертатимуться для продовження своєї дипломатичної роботи в Україні та надання екстрених консульських послуг. Наш дипломатичний персонал продовжуватиме підтримувати український народ та український уряд, координуючи дипломатичні зусилля", – написав Блінкен.

У заяві Держдепу наголошується, що той факт, що вони вживають таких запобіжних заходів заради безпеки урядового персоналу США та американських громадян, як вони це роблять регулярно в усьому світі, жодним чином не підриває підтримку США чи їхню відданість Україні.

Читайте також: Штати в ОБСЄ: Росія шукає привід для війни, і це – не хайп

Як повідомляв Укрінформ, президент Росії Володимир Путін у понеділок оголосив про визнання незалежності маріонеткових утворень «Л/ДНР» та підписав відповідні укази.

Водночас він звинуватив Київ в ескалації ситуації в ОРДЛО, заявивши, що буцімто Росія зробила все, аби зберегти територіальну цілісність України. Свій виступ Путін завершив погрозою Україні, яка нібито діє на сході агресивно.

Читайте також: Штати обіцяють «інші заходи» у відповідь на агресію РФ проти України

Президент США Джо Байден підписав указ про блокування майна певних осіб і заборону певних угод у зв'язку із зусиллями Росії, спрямованими на підрив суверенітету і територіальної цілісності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-