Штати в ОБСЄ: Росія шукає привід для війни, і це – не хайп

Штати в ОБСЄ: Росія шукає привід для війни, і це – не хайп

Укрінформ
Росія шукає привід для початку військових дій проти України.

Як передає Укрінформ, про це заявив постійний представник США при ОБСЄ Майкл Карпентер під час спеціального засідання Постійної ради ОБСЄ у понеділок.

"Дозвольте мені бути чітким, наскільки це можливо. Це – не хайп. Це – не істерія. Це – не провокація. Попри твердження Росії, жорстка правду полягає в тому, що Росія зараз намагається створити привід для військових дій. Ми передбачаємо це та обмінюємося інформацію в режимі реального часу про можливість проведення "операції під фальшивим прапором", - заявив Карпентер.

За його словами, Кремль діє за вже відомими сценаріями, опираючись на брехню та дезінформацію. "Ми бачили це в Україні в 2014 році. Ми бачили це в Грузії у 2008 році. І минулого тижня світ мав змогу переконатися у введенні в оману з боку Росії, коли було повідомлено про фейкове виведенням військ з Кримського півострова. Замість того, щоб здійснити деескалацію, Росія де-факто суттєво збільшила нарощування своїх сил та техніки поблизу України, у Білорусі, а також у Чорному морі", - заявив американський дипломат.

Як зазначив Карпентер, ситуація зараз знаходиться на межі повномасштабної війни Росії проти України. Він додав, що Росія застосовує погрозу силою, що евфемістично називає "військово-технічними заходами".

Американський дипломат наголосив, що можлива війна Росії проти України насправді означає бійню та гуманітарну катастрофу. Він додав, що США та союзники відреагують на атаку Росії "швидко та жорстко".

Читайте також: Президент: Визнання незалежності «Л/ДНР» може означати вихід РФ з Мінських домовленостей

Як повідомляв Укрінформ, у районі Операції об‘єднаних сил, станом 20 годину 21 лютого, зафіксовано 59 порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ, унаслідок обстрілів п’ять військовослужбовців отримали осколкові поранення.

При цьому, противник продовжує використання своїх пропагандистських методів ведення інформаційної війни з метою звинувачення Збройних Сил України та нагнітання ситуації.

Як повідомлялось, президент РФ Володимир Путінпідписав указ про визнання незалежності так званих «ДНР» та «ЛНР» 21 лютого 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-