У дипломатії немає неможливого - Ішингер

У дипломатії немає неможливого - Ішингер

Укрінформ
Європа переживає критичний момент у своїй історії, але за допомогою дипломатії та наполегливості можна відвернути найстрашнішу загрозу – загрозу війни.

Про це заявив Вольфганг Ішингер, закриваючи 58-у Мюнхенську безпекову конференцію, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Конференція відбувалася в момент, який є критичним в історії Європи та глобальної дипломатії», - заявив Ішингер. Він висловив сподівання, що останні 3 дні надіслали чіткий меседж трансатлантичної єдності та рішучості відстоювати принципи та цінності, європейський порядок.

Ми всі продовжуємо жити в умовах «зростаючого ризику того, що знову може дійти до використання воєнної сили для зміни існуючого безпекового порядку в Європі», - сказав Ішингер, додавши, що сподівається, що він помиляється.

Але, підкреслив експерт, «ніщо не є неможливим у дипломатії» і якщо є налаштованість на досягнення мети, є єдність, а «також стратегічне терпіння», можна добитися успіху при розв’язанні навіть найскладніших питань.

Ішингер знову пошкодував про те, що Москва відмовилася надіслати до Мюнхена своїх представників та від того, щоб представити свою позицію.

Протягом 18-20 лютого понад 30 голів держав і урядів, та 100 міністрів, керівники ключових міжнародних організацій обговорювали виклики та кризи, які стоять перед світовою спільнотою. Ключові дискусії точилися навколо російської агресивної поведінки та загрози військової агресії проти України.

Новий глава MSC Крістоф Гойсген (Christoph Heusgen), який перебирає на себе функції після завершення нинішньої конференції, подякував Ішингеру за 14 років роботи. Гойсген є колишнім політичним радником Ангели Меркель і експослом ФРН в ООН.

Читайте також: У Мюнхені заявили, що українська криза згуртувала ЄС

Мюнхенська безпекова конференція проходила, на відміну від 2021 року, в офф-лайн форматі за дещо меншою участю ніж завжди.

Фото: securityconference.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-