У Берліні спростовують «обіцянки» Шольца Путіну, що Україна не стане членом НАТО

У Берліні спростовують «обіцянки» Шольца Путіну, що Україна не стане членом НАТО

Укрінформ
Речник федерального уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт заперечив висновок деяких спостерігачів, що канцлер Олаф Шольц, мовляв, говорив про можливість «формалізації» відмови НАТО надати Україні членство в альянсі в якійсь перспективі.

Про це він заявив на брифінгу в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я можу абсолютно чітко сказати, що канцлер цього ніколи не говорив і ніколи не мав на увазі», - заявив речник.

За його словами, глава уряду чітко дав зрозуміти під час обох пресконференцій, у Києві та в Кремлі, що прийняття України в НАТО не стоїть «на порядку денному зараз і в найближчому майбутньому». Але він не говорив про те, що це питання має бути формалізоване, щоб НАТО відмовило Києву.

«Це є абсолютно неправильною інтерпретацією слів Шольца та суперечило би всьому, про що так багато говорилося останніми тижнями та місяцями», - заявив Гебештрайт.

Він підкреслив, що «вірним є те, що сама України має визначитися, чи хоче вона набути членства в альянсі та чи може виконати необхідні для цього вимоги».

У вівторок під час спілкування в готелі «Москва» з журналістами після спільної з президентом РФ Володимиром Путіним пресконференції канцлер ФРН Олаф Шольц заявив, що кожен має усвідомити неприпустимість того, «що може виникнути військова суперечка щодо питання, яке навіть не стоїть на порядку денному».

«Тому мова йде про лідерську здатність кожного причетного - в Росії, в Україні, в НАТО – подбати про те, щоб ми не переживали абсурдної ситуації, в якій йшлося би про щось, що навіть не було би розвитком світових подій у найближчому майбутньому», - сказав Шольц.

Читайте також: Кремль зробив предметом торгу вступ України в НАТО, хоча це питання поки не актуальне – Шольц

Нагадаємо, Шольц у понеділок був з візитом у Києві, у вівторок – у Москві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-