«Австрійські авіалінії» готові оперативно корегувати плани польотів до України

«Австрійські авіалінії» готові оперативно корегувати плани польотів до України

Укрінформ
Австрійський національний авіаперевізник Austrian Airlines спільно з владою стежить за розвитком ситуації в Україні та, у разі потреби, вноситиме корективи у план польотів.

Про це власному кореспонденту Укрінформу повідомили в пресслужбі "Австрійських авіаліній" (AUA).

"Спільно з владою ми постійно стежимо за ситуацією в Україні та, в разі потреби, вносимо корективи в наш план польотів. Безпека наших екіпажів і пасажирів є головним пріоритетом", - заявили в AUA у відповідь на запит, чи змінює авіакомпанія розклад своїх рейсів до України з огляду на триваючу загрозу російського вторгнення.

Як свідчить онлайн-табло сайту аеропорту "Бориспіль", у понеділок, 14 лютого, з Відня до Києва, відповідно до розкладу, прибуде два рейси "Австрійських авіаліній".

Читайте також: Уряд виділяє 16,6 мільярда для забезпечення авіасполучення з Україною

Як повідомлялося, в неділю виконувач обов'язків голови Державного підприємства обслуговування повітряного руху України (Украерорух) Андрій Ярмак заявив, що передумов для закриття неба над Україною немає, український авіапростір безпечний для польотів.

Міністерство інфраструктури України раніше заявило, що небо над Україною залишається відкритим, держава працює над попередженням ризиків для авіаперевізників. У міністерстві наголосили, що інформація про закриття повітряного простору України не відповідає дійсності. Закриття авіапростору є суверенним правом України, відповідне рішення не приймалося.

У деяких перевізників виникають складнощі, пов’язані із коливаннями на ринках страхування. Зі свого боку держава готова підтримати авіаперевізників і планує надати додаткові фінансові гарантії для підтримки авіаринку.

Читайте також: Забезпечення авіасполучення з Україною: Комітет ВР погодив перерозподіл бюджету

Через вимоги власника повітряного судна літак авіакомпанії SkyUp, що виконував рейс PQ0902 за маршрутом Фуншал (Мадейра, Португалія) — Бориспіль (Україна), був вимушений здійснити посадку в Кишиневі (Республіка Молдова). Попри всі зусилля авіакомпанії та готовність державних структур України звернутись до лізингодавця, власник літака надав категоричну відмову в той час, коли повітряне судно вже виконувало рейс до Києва. Авіакомпанія SkyUp зуміла домовитись про посадку в найближчому до території України аеропорту — в Кишиневі — та організувати трансфер для 175 пасажирів до Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-