Забезпечення авіасполучення з Україною: Комітет ВР погодив перерозподіл бюджету

Забезпечення авіасполучення з Україною: Комітет ВР погодив перерозподіл бюджету

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань бюджету на позачерговому засіданні погодив перерозподіл видатків Держбюджету відповідно до розпоряджання Кабміну щодо виділення 16,6 мільярдів гривень Мінінфраструктури для гарантування безпеки польотів у повітряному просторі України.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив голова комітету Юрій Арістов.

Так, за його словами, до комітету надійшло звернення Міністерства фінансів щодо погодження перерозподілу видатків державного бюджету відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів від 13 лютого 2022 року № 145-р "Про виділення коштів з резервного фонду державного бюджету".

"За результатами голосування комітет ухвалив рішення про погодження зменшення видатків споживання за бюджетною програмою "Обслуговування державного боргу" на 16 мільярдів 632,9 мільйонів гривень та збільшення на цю суму видатків за бюджетною програмою "Резервний фонд" згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів від 13 лютого 2022 року №145-р", – поінформував Арістов.

Читайте також: Уряд виділяє 16,6 мільярда для забезпечення авіасполучення з Україною

Він додав, що комітет рекомендував уряду доручити Мінінфраструктури щомісячно, до врегулювання ситуації, пов’язаної із зовнішньополітичними загрозами, інформувати Верховну Раду щодо використання коштів за відповідними напрямами. Водночас Кабміну було рекомендовано доручити Мінфіну в місячний строк поінформувати парламент щодо достатності обсягу видатків державного бюджету на обслуговування державного боргу, зменшеного згідно із вищезазначеним розпорядженням уряду.

"Нам важливо здійснювати своєчасні й в повному обсязі платежі за борговими зобов’язаннями, та в разі необхідності вжити заходів для врегулювання такого питання та внесення відповідних пропозицій", – підсумував голова бюджетного комітету.

Читайте також: Україна готова брати на себе фінансові зобов'язання для безпеки літаків – ОП

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів України на позачерговому засіданні 13 лютого вирішив виділити 16,6 мільярдів гривень, аби гарантувати безперебійність польотів у повітряному просторі України.

За словами Прем‘єр-міністра Дениса Шмигаля відповідне рішення дасть змогу стабілізувати ситуацію на ринку пасажирських авіаперевезень та гарантуватиме повернення в Україну українців, які зараз перебувають за кордоном.

12 лютого 2022 року найбільші світові страхові компанії повідомили українським авіаперевізникам про те, що протягом 48 годин припиняють страхування літаків для польотів у повітряному просторі України.

Міністерство інфраструктури підготувало проєкти урядових рішень для вирішення цієї ситуації.

Окрім цього, Мінінфраструктури заявило, що небо над Україною залишається відкритим, держава працює над попередженням ризиків для авіаперевізників. У міністерстві наголосили, що інформація про закриття повітряного простору України не відповідає дійсності. Закриття авіапростору є суверенним правом України, відповідне рішення не ухвалювалося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-