Міністр оборони Британії скасував відпустку через ситуацію навколо кордонів України

Міністр оборони Британії скасував відпустку через ситуацію навколо кордонів України

Укрінформ
Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес повертається з сімейного відпочинку за кордоном через кризу навколо кордонів України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

«В міру того, як ситуація погіршується, держсекретар скоротив заплановані довгі вихідні зі своїми дітьми наполовину», — повідомило високопоставлене джерело з міністерства оборони.

Сам Воллес написав у Твітері: «Повернувшись із Москви рано-вранці в суботу, і через те, що ми стурбовані погіршенням ситуації навколо України, я скасував заплановані довгі вихідні за кордоном зі своєю родиною та повертаюся до роботи».

Це означає протилежний підхід до рішення попереднього міністра закордонних справ Домініка Рааба залишитися у сімейній відпустці на Криті тоді, коли таліби захоплювали владу в Афганістані, що, на думку багатьох, пізніше призвело до звільнення Рааба з посади, зазначає The Guardian.

Раніше міністр оборони Британії Бен Воллес порівняв теперішні дипломатичні зусилля з метою запобігти новому російському вторгненню в Україну з політикою умиротворення Адольфа Гітлера напередодні Другої світової війни.

Читайте також: Британія спростувала перекидання 600 спецпризначенців в Україну

Як повідомлялося, у четвер РФ та Білорусь розпочали спільні масштабні військові навчання «Союзна рішучість-2022» поблизу кордону України.

Окрім того, Москва продовжує деструктивну діяльність в Азово-Чорноморському регіоні, оголосивши великі райони Азовського та Чорного морів небезпечними для плавання на період з 13 до 19 лютого у зв'язку з проведенням навчань, які передбачають ракетні та артилерійські стрільби.

За даними розвідки, РФ продовжує нарощування кількості тактичних військових груп на кордонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-