Ірак закликав своїх громадян залишити територію України

Ірак закликав своїх громадян залишити територію України

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Іраку закликало своїх громадян залишити територію України на тлі загрози подальшого російського вторгнення. Також громадян закликали не їздити до України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє INA.

У заяві міністерства, отриманому Іракським інформаційним агентством (INA), сказано, що «в інтересах міністерства закордонних справ та безпеки іракської громади в Україні та внаслідок виняткових обставин в країні, міністерство закликає громадян залишити українську територію та не їздити до України заради власної безпеки».

Окрім того, міністерство закликало «працівників посольства Іраку в Києві скористатися своєю щорічною відпусткою таким чином, щоб забезпечити безпеку персоналу місії».

Читайте також: ЄС не закриває свої дипломатичні представництва в Києві – Боррель

Як повідомлялося, у четвер РФ та Білорусь розпочали спільні масштабні військові навчання «Союзна рішучість-2022» поблизу кордону України.

Окрім того, Москва продовжує деструктивну діяльність в Азово-Чорноморському регіоні, оголосивши великі райони Азовського та Чорного морів небезпечними для плавання на період з 13 до 19 лютого у зв'язку з проведенням навчань, які передбачають ракетні та артилерійські стрільби.

За даними розвідки, РФ продовжує нарощування кількості тактичних військових груп на кордонах України.

Читайте також: Американські співробітники місії ОБСЄ виїздять з Донецька

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив у п'ятницю, що Росія направила більше сил до кордону з Україною та може почати вторгнення у будь-який момент, зокрема під час зимових Олімпійських ігор у Пекіні, які триватимуть до 20 лютого.

Раніше Сполучені Штати закликали американців в Україні негайно виїхати через «посилену загрозу російських військових дій» проти України та коронавірусну ситуацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-