Штати готують до відправки в Польщу ще три тисячі військових – ЗМІ

Штати готують до відправки в Польщу ще три тисячі військових – ЗМІ

Укрінформ
Адміністрація Байдена готується посилити військову присутність американських сил на східному фланзі НАТО та відправити до Польщі найближчим часом додатковий 3-тисячний контингент.

Про це повідомляє в п’ятницю інформагентство Reuters із посиланням на одразу чотири представники в адміністрації США, передає Укрінформ.

«Сполучені Штати відправлять три тисячі додаткових військ до Польщі впродовж ближчих днів, щоби заспокоїти союзників по НАТО», - зауважується в повідомленні.

Очікується, що американські підрозділи прибудуть до Польщі наступного тижня. За оцінкою одного з чиновників, це буде «істотним» розгортанням.

Читайте також: Прем’єр Польщі закликає Захід пробудитися від «геополітичної дрімоти»

За словами іншого посадовця, передислокація проводитиметься окремо від 8,5 тисяч військових, переведених у стан підвищеної бойової готовності останнім часом, а також 3 тисяч, розгорнутих у Європі на початку лютого.

Сигнали про посилення союзників надходять на тлі подальшої ескалації з боку РФ, у тому числі проведення навчань на території Білорусі, а також нарощування Росією військової присутності в Чорному морі.

Читайте також: Польща створила війська оборони кіберпростору

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю Білий дім офіційно попередив Росію про суворі наслідки в разі подальшої агресії. Така відповідь включатиме суворі економічні санкції не тільки США, але і Європейського Союзу, Великої Британії, Канади та інших держав. Крім того, це передбачатиме посилення позицій НАТО та американських сил на східному фланзі Альянсу, а також продовження підтримки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-