Франція та ВООЗ оголосили про нову угоду на €50 мільйонів для боротьби з Covid-19

Франція та ВООЗ оголосили про нову угоду на €50 мільйонів для боротьби з Covid-19

Укрінформ
Франція та Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) оголосили про нову угоду щодо внесків у розмірі 50 млн євро, яка допоможе системам охорони здоров’я країн подолати вузькі місця в боротьбі з Covid-19 і прискорити рівний доступ до тестів, лікування та вакцин.

Про це повідомляється на сайті МЗС Франції, передає Укрінформ.

Угода оприлюднена на полях конференції міністрів закордонних справ і міністрів охорони здоров’я у Ліоні. Вона має на меті підтримати роботу ВООЗ.

«ВООЗ дуже вдячна уряду Франції за його постійну відданість глобальній єдності в боротьбі з пандемією COVID-19», – заявив генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус.

Читайте також: У ВООЗ прогнозують появу нових штамів коронавірусу

За його словами, Франція відіграла провідну роль у підтримці роботи ВООЗ.

“Цей вид внеску є вирішальним для ВООЗ і необхідним для досягнення ВООЗ своєї місії та порятунку життя найбільш уразливих людей у світі», - додав він.

Читайте також: У Польщі Омікрон майже повністю витіснив усі інші штами коронавірусу

Шляхом внеску передбачається проведення ефективних кампаній вакцинації, тестування та лікування, застосування стратегії тестування на рівні громад, а також підтримки життєво важливих клінічних операцій. Ці кроки спрямовані на посилення національних механізмів реагування та зміцнення систем охорони здоров’я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-