У Польщі Омікрон майже повністю витіснив усі інші штами коронавірусу

У Польщі Омікрон майже повністю витіснив усі інші штами коронавірусу

Укрінформ
Станом на сьогодні, штам Омікрон займає понад 90% усіх випадків інфікування на COVID-19 у Польщі, а через декілька днів він повністю витіснить усі інші різновиди коронавірусу.

Про це повідомив у п’ятницю у Варшаві речник МОЗ Польщі Войцех Андрусевич, передає кореспондент Укрінформу.

"За останні сім днів штам Омікрон становить 95% від усіх виявлених різновидів. Упродовж кількох наступних днів він становитиме 100% від усіх випадків, виявлених у Польщі”,- підкреслив Андрусевич.

У Польщі перший випадок Омікрону був зафіксований 16 грудня минулого року.

Читайте також: Ердоган одужав після зараження Омікроном

З 11 лютого Польща скорочує терміни карантину та самоізоляції. Зокрема, повністю скасовується обов’язковий карантин для осіб, які контактували з інфікованим на коронавірус, але не перебували з ним у тісних взаєминах. Термін самоізоляції для інфікованих відтепер становитиме сім днів, замість мінімум десяти. Карантин для членів сімей інфікованих на коронавірус, які проживають разом, також становитиме сім днів.

За минулу добу, 10 лютого, у Польщі підтверджено понад 35 тис. випадків інфікування коронавірусом, померли 290 осіб. Від початку пандемії коронавірусу в Польщі померли на COVID-19 понад 107 тис. осіб.

У світі, станом на ранок 11 лютого, зафіксували 406 562 409 випадків зараження коронавірусом. Зокрема, померли 5 809 100 людей, одужали 326 728 473 людини.

Фото: PA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-