Джонсон нагадав про готовий пакет санкцій проти Росії

Джонсон нагадав про готовий пакет санкцій проти Росії

Укрінформ
Світ не повинен погоджуватися з реальністю, в якій один сусід погрожує атакувати іншого. Пакет санкцій проти Росії буде негайно введено в дію, якщо вона наважиться атакувати Україну.

На цьому під час спільної пресконференції з прем’єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким наголосив в четвер у Варшаві глава уряду Великої Британії Боріс Джонсон, передає кореспондент Укрінформу.

Як зазначив Джонсон, усі країни Заходу повинні прагнути до деескалації ситуації та до того, щоб переконати Путіна відмовитися від агресивних планів. За його словами, Лондон весь час здійснює інтенсивні дипломатичні зусилля, аби спала напруга поблизу кордонів України.

“Тому, ми повинні пам’ятати, чому ми це все робимо, і чому на столі з’являється пакет санкцій, які буде введено в дію в момент потенційної агресії проти України”,- підкреслив британський прем’єр.

Він наголосив, що ані Велика Британія, ані Польща не погодяться на реалії, в яких один великий сусід може переслідувати чи атакувати іншого сусіда.

“Ми на це не погодимося, оскільки вважаємо, що будь-який народ попри те, де він проживає, має право обирати тих, хто ним керує, а також право вирішувати, до якої міжнародної організації вступити”,- наголосив Джонсон.

Він додав, що члени НАТО не погодяться на жодні компроміси щодо базових принципів.

Читайте також: Росія має підтвердити діями заяви, що вона не нападе на Україну - глава МЗС Британії

“Це - цінності, які ми сьогодні захищаємо”,- наголосив Джонсон.

Він повідомив, що в рамках союзницької підтримки Велика Британія направила до Польщі додаткових 350 військових зі складу британської Королівської морської піхоти.

Читайте також: Британія готує військових на випадок міграційної кризи після ймовірного вторгнення РФ в Україну

Як відомо, до Польщі нещодавно вже було перекинуто 100 британських військових з інженерного підрозділу для допомоги у світлі гібридних дій Мінська і Москви на польсько-білоруському кордоні.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-