Глава МЗС Британії - перед візитом до Москви: РФ не повинна сумніватися в силі нашої відповіді

Глава МЗС Британії - перед візитом до Москви: РФ не повинна сумніватися в силі нашої відповіді

Укрінформ
Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс прибуде у середу до Москви, щоб закликати Кремль до деескалації та припинення агресії проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті британського уряду.

Це перший візит глави МЗС Британії за понад чотири роки. Під час дводенної поїздки Трасс зустрінеться зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим, щоб «чітко пояснити, що єдиний шлях вперед для Росії – це припинити свою агресію і почати змістовні переговори».

Очікується, що Трасс наполягатиме на тому, щоб Росія дотримувалася міжнародних угод, які вона вже підписала, включаючи Гельсінкський заключний акт, Мінські протоколи та Будапештський меморандум, які гарантують повагу до незалежності та суверенітету України.

Читайте також: Міністри оборони Британії та Польщі обговорили захист суверенітету України

«Велика Британія налаштована відстоювати свободу та демократію в Україні. Я відвідую Москву, щоб закликати Росію знайти дипломатичне рішення і чітко дати зрозуміти, що ще одне вторгнення Росії в суверенну державу принесе серйозні наслідки для всіх учасників. Росія не повинна сумніватися в силі нашої відповіді. Ми багато разів говорили, що будь-яке подальше вторгнення призведе до серйозних наслідків, у тому числі через узгоджений пакет санкцій», - заявила Трасс.

Як повідомляв Укрінформ, 1 лютого в Києві Президент Володимир Зеленський провів зустріч з прем'єр-міністром Великої Британії Джонсоном, під час якої було обговорено комплекс кроків щодо стримування російської агресії. Важливою темою переговорів стало зміцнення обороноздатності України.

Трасс не змогла приїхати до Києва із прем'єр-міністром Великої Британії через захворювання на COVID-19.

Фото: Simon Dawson / No 10 Downing Street

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-