Голова комітету парламенту Фінляндії подав у відставку через твіт про членство України в НАТО

Голова комітету парламенту Фінляндії подав у відставку через твіт про членство України в НАТО

Укрінформ
Голова парламентського комітету з закордонних справ Фінляндії Міка Ніїкко подав у відставку після опублікованого раніше ​​твіту, в якому політик заявив, що Україна не може стати членом НАТО.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yle.

Зазначається, що у своїй публікації у Твіттері Ніїкко заявив, що президенту Франції Еммануелю Макрону слід було б прямо сказати, що Україна не може стати членом НАТО.

Твіт Ніїкко викликав обурені реакції, оскільки він суперечить офіційній зовнішньополітичній лінії Фінляндії, згідно з якою будь-яка держава має право самостійно приймати рішення у сфері зовнішньої політики.

Пізніше Ніїкко знищив цей твіт і уточнив, що мав на увазі, що перспектива вступу України до північноатлантичного військового альянсу є «нереалістичною». Також він заявив, що підтримує суверенітет України.

Читайте також: Фінський депутат пояснив «необережністю» свій твіт щодо України і НАТО

«Я не обдумав свою відповідь у Твіттері. Я не хотів коментувати те, чи може Україна подавати заяву на членство в НАТО. Україна, звичайно, має повне право самостійно приймати рішення у сфері політики безпеки. Я, звісно, ​​підтримую суверенітет України», - заявив він.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Президент Франції Еммануель Макрон перебував в Україні з робочим візитом. Напередодні він відвідав Москву, де провів переговори з російським лідером Володимиром Путіним.

Фото: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-