Макрон закликав усі сторони просуватися до виконання Мінських угод

Макрон закликав усі сторони просуватися до виконання Мінських угод

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон вважає імплементацію Мінських угод єдиним шляхом досягнення стійкого миру на сході України і закликає всі сторони просуватися до їх повного виконання.

Про це Макрон заявив на спільному з Президентом Володимиром Зеленським брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«26 січня на зустрічі політрадників Україна підтвердила, що готова просуватися шляхом цих угод, і ми намітили подальші кроки. Я ці питання обговорював з президентом Путіним учора, і він підтвердив свій намір продовжувати виконання Мінських угод. І я почув сьогодні від вас, що ви також готові виконувати ці угоди. Мені здається, на сьогодні це єдиний шлях, який дозволяє іти до стійкого миру», - сказав Макрон.

Він зазначив, що підписання у 2015 році Мінські угоди зупинило кровопролиття, і в цьому сенсі можна вважати їх дієвим інструментом.

«Тому ми повинні і далі просуватися, щоб повністю їх виконати. Треба, щоб усі сторони, усі учасники угод дотримували своїх зобов’язань, Франція і Німеччина готові підтримувати ці зусилля», - зазначив Макрон.

Він підтвердив, що 10 лютого у Берліні відбудеться засідання політрадників і висловив сподівання, що процес буде просуватися.

Читайте також: Макрон заперечує, що говорив із Путіним про «фінляндизацію» України

«Ми повинні зараз працювати на те, щоб зблизити наші позиції. Звісно, для цього потрібен певний час… Нам треба обговорити певні позиції і внести певні прояснення, щоб, по-перше, спочатку знизити рівень ескалації, а, по-друге, - і це я дуже чітко сказав і президенту Путіну, і президенту Зеленському – щоб суто на базі Мінських угод з дотриманням усіх процедур … після обговорення цих питань на ТКГ ми змогли сприяти тому, щоб ті документи, які були підписані у 2015 році, могли бути виконані», - зазначив президент Франції.

У цьому контексті він відзначив важливість усунення у найближчі тижні різночитань, відновленню взаємної довіри і зниження ескалації навколо кордонів України.

Читайте також: Україна та Франція продовжать взаємодію у питаннях деокупації – Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Президент Франції Еммануель Макрон перебуває в Україні з робочим візитом.

Напередодні він був у Москві, провів перемовини з президентом Росії Володимиром Путіним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-