Johnson&Johnson призупинила виробництво COVID-вакцини

Johnson&Johnson призупинила виробництво COVID-вакцини

Укрінформ
Американська компанія Johnson&Johnson призупинила виробництво однодозної вакцини від коронавірусу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The New York Times

Як зазначається, наприкінці 2021 року компанія призупинила виробництво на єдиному заводі у місті Лейден, Нідерланди, на якому виготовляли вакцину від хвороби COVID-19. Замість цього там почали виробляти експериментальну, але потенційно більш прибуткову вакцину від іншого вірусу.

Це призупинення виробництва тимчасове — очікується, що завод у Лейдені знову почне випускати вакцину від COVID-19 після кількамісячної паузи. Вважається, що це може призвести до скорочення постачання цієї COVID-вакцини.

Читайте також: Бустерна доза COVID-вакцини на 68% захищає від Омікрону

За словами представника компанії Johnson & Johnson Джейка Сарджента, компанія зосереджена на тому, щоб забезпечити доступність вакцини там, де люди її потребують, а партії медзасобу продовжують надходити на підприємства, що його розливають та пакують. Сарджент додав, що зараз Johnson&Johnson має мільйони готових доз вакцини.

Вакцина від Johnson & Johnson втратила популярність у США та інших забезпечених країнах частково через її зв’язок з рідкісним, але небезпечним побічним ефектом - порушенням згортання крові. Дослідження показали, що за деякими показниками вона працює гірше, ніж засоби від компаній Pfizer та Moderna.

Втім, від вакцини Johnson & Johnson досі залежать найбідніші країни, зокрема тому, що вона не вимагає зберігання за ультранизьких температур.

Читайте також: Австрія визнала китайські та індійські вакцини, але не російський «Спутнік»

Нагадаємо: у світі станом на ранок 8 лютого зафіксували 398 240 480 випадків зараження коронавірусом (COVID-19). Зокрема виявлена 5 769 241 смерть, одужали 317 751 963 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-