Байден сумнівається, що Путін прийняв рішення про вторгнення в Україну

Байден сумнівається, що Путін прийняв рішення про вторгнення в Україну

Укрінформ
Президент США Джо Байден вважає, що Володимир Путін досі не прийняв рішення про розгортання масштабного наступу на Україну, однак зауважив, що попередив кремлівського лідера про непідйомні наслідки для економіки РФ у такому разі.

Про це глава Білого дому заявив у понеділок у Вашингтоні під час спільної пресконференції з канцлером ФРН Олафом Шольцем, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я мав багато дискусій з росіянами й зокрема з Путіним. Я не знаю, яке рішення він (прийме – ред.) – я навіть не знаю, чи він сам знає, що робитиме далі», - зауважив Байден.

Він також підкреслив, що Путін повинен усвідомлювати, якою «гігантською помилкою» буде для нього рішення про подальше вторгнення в Україну. Адже це матиме наслідки як для Європи, так і для всього світу, тож чинний лідер Кремля заплатить непідйомну ціну.

Читайте також: Байден пообіцяв, що Nord Stream 2 зникне, якщо Росія вторгнеться в Україну

У цьому зв’язку Байден зазначив, що російські сили, зосереджені на українському кордоні, створюють можливість для наступу до самого Києва, враховуючи промерзлу землю. І все залежить від рішення лідера в Кремлі.

«Але я був дуже-дуже чітким і прямолінійним з президентом Путіним як у розмовах телефоном, так і особисто. Ми запровадимо найсуворіші санкції з тих, що вводилися будь-коли – економічні санкції. І доведеться дуже дорого заплатити за це», - наголосив президент США.

Читайте також: Байден і Шольц присвятили переговори в Вашингтоні стримуванню Росії

Він визнав, що це певним чином вдарить і по самих Сполучених Штатах, і по Європі, але це матиме глибокий вплив на російську економіку і стане фактором стримування агресії Кремля.

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація США неодноразово заявляла про намір запровадити «небачені санкції» проти Росії в разі її подальшої агресії в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-