Британія засудила заяву Китаю про право Аргентини на Фолклендські острови

Британія засудила заяву Китаю про право Аргентини на Фолклендські острови

Укрінформ
Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс засудила заяву Пекіну про те, що Фолкленди мають належати Аргентині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

«Фолкленди є частиною британської родини, і ми будемо захищати їхнє право на самовизначення. Китай мусить поважати суверенітет Фолклендів», - заявила Трасс.

ЗМІ відзначає, що така реакція стала відповіддю на спільну заяву президента КНР Сі Цзіньпіна та його аргентинського колеги Альберто Фернандеза про те, що Китай «висловлює підтримку вимогам Аргентини щодо повного суверенітету над Мальвінськими островами» (аргентинська назва архіпелагу - ред.). Цю заяву оприлюднили у неділю після зустрічі президентів під час Олімпіади в Пекіні.

Зазначається, що Аргентина вважає Фолкленди своєю територією, яку окупувала Британія. У 1982 році Аргентина ввела свої війська на острови, після чого свій контингент туди направила Британія. У двомісячній війні програла Аргентина, у конфлікті загинули 649 аргентинських та 255 британських військових.

Повідомляється, що у відповідь Аргентина підтримала право Китаю на територію Тайваню.

Читайте також: Тайвань заявив про масштабне порушення повітряного простору з боку Китаю

Також у спільній заяві двох президентів ішлося про економічну співпрацю. Зазначається, що Китай є головним торговим партнером Аргентини, випереджуючи її сусіда – Бразилію. Зустріч та спільний меморандум двох президентів свідчить, що Аргентина стала також головним політичним союзником Китаю у Південній Америці.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Китай заявляв, що Британія, Австралія та США заплатять за дипломатичний бойкот Олімпіади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-