Шольц і Байден обговорять ситуацію в Україні

Шольц і Байден обговорять ситуацію в Україні

Укрінформ
Канцлер ФРН Олаф Шольц відбуває в другій половині дня неділі до Вашингтона з першим візитом у якості глави уряду, він проведе переговори з президентом США Джо Байденом.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на відомство федерального канцлера.

Приблизно півторагодинна зустріч у понеділок у Білому домі буде присвячена «двостороннім та економічним відносинам, українському конфлікту, європейській безпеці, глобальній боротьбі з пандемією коронавірусу та кліматичній політиці», - зазначили в пресслужбі глави німецького уряду.

Після переговорів запланована спільна пресконференція двох лідерів.

У переддень візиту Шольц заявив виданню BILD am SONNTAG: «Тісна координація між європейськими партнерами та США дуже важлива. Мета – донести єдиний і згуртований меседж до Кремля: порушення суверенітету та територіальної цілісності України призведе до тяжких наслідків для Росії – політично, економічно та геостратегічно». З цим, додав канцлер, погоджуються всі європейські союзники.

ЗМІ зі свого боку зауважує, що президент США Байден уже двічі йшов на поступки федеральному уряду Німеччини: уперше за часів канцлерства Ангели Меркель і 3 тижні тому. В обох випадках йшлося про газогін «Північний потік-2». «Вважається малоймовірним, що Байден поступиться Берліну втретє», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Німеччина і надалі не планує надавати зброю Україні - глава Бундесверу

Останнім часом у партнерів ФРН по НАТО та ЄС виникають чимало зауважень до Берліна через стриману позицію в світлі можливої військової агресії РФ проти України.

Через тиждень, 14-15 лютого, Шольц планує здійснити візити до Києва та Москви.

Фото: Michael Kappeler/dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-