Голова Всесвітньої медичної асоціації - за обов’язкову вакцинацію від 18 років

Голова Всесвітньої медичної асоціації - за обов’язкову вакцинацію від 18 років

Укрінформ
Голова правління Всесвітньої медичної асоціації Франк Ульріх Монтгомері висловився за загальну вакцинацію від коронавірусу з 18 років протягом двох років.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню Rheinische Post, яке вийшло друком 5 лютого, передає Укрінформ.

«Пропозиція про загальне зобов'язання вакцинуватися з 18 років протягом двох років здається мені найбільш розумною», - сказав Монтгомері.

Водночас він визнав, що суто технічні можливості для проведення кампанії, зокрема, кількість лікарів, які б цим опікувалися, є обмеженими.

Читайте також: Онкохворих треба вакцинувати від COVID-19 у першу чергу - хірург

Генеральний директор Асоціації міст і муніципалітетів Німеччини Герд Ландсберг також висловився за обов’язкову загальну вакцинацію. «Якщо вакцинація є обов’язковою, то для всіх дорослих», – сказав він Rheinische Post. Чиновник водночас наголосив на важливості з’ясувати, як це контролюватиметься.

За обов’язкову вакцинацію людей, які мають постійне місце проживання в ФРН, виступає багато депутатів Бундестагу, зокрема, парламентської більшості. Законодавці обговорюють питання штрафів для тих, хто ухилятиметься.

Німецький Бундестаг, як повідомляє Укрінформ, голосуватиме з питання запровадження обов’язкової вакцинації у березні. Ідею підтримує канцлер ФРН Олаф Шольц. Плани, втім, викликають багато суперечок у суспільстві.

Читайте також: Україна за рік витратила на боротьбу з коронавірусом 46,4 мільярда

Темпи вакцинації в Німеччині продовжують сповільнюватися. За даними Інституту Роберта Коха (RKI), у п’ятницю було використано близько 266 тисяч доз вакцини, з них 2/3 - бустерні. Рівно тиждень тому показник сягав 428 375, два тижні тому - близько 589 тисяч. У розпал кампанії вводилося понад 1 млн доз щодня. Наразі повний курс (2 дози) вакцинації у Німеччині мають 74,4 відсотка жителів республіки, принаймні одну - 75,9 відсотка. Бустерну дозу отримали 54,2 відсотка населення. Канцлер Олаф Шольц ставив за мету вакцинувати 80 відсотків населення принаймні одною дозою до кінця січня.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-