Онкохворих треба вакцинувати від COVID-19 у першу чергу - хірург

Онкохворих треба вакцинувати від COVID-19 у першу чергу - хірург

Укрінформ
Онкохворі повинні вакцинуватись від коронавірусної інфекції у першу чергу.

Про це в Івано-Франківську на брифінгу щодо вакцинації та поширення коронавірусної хвороби повідомив завідувач відділенням медичної статистики Прикарпатського клінічного онкологічного центру, онкохірург Павло Семенів, передає Укрінформ.

«Фактично кожний день звучать дзвінки, чи можна онкологічним хворим щепитися (від COVID-19 - ред.) Однозначно. Онкологія – це є група ризику, й онкохворі повинні вакцинуватись у першу чергу», - стверджує Семенів.

Читайте також: Україна за рік витратила на боротьбу з коронавірусом 46,4 мільярда

Він зауважив, що в області на обліку Прикарпатського онкоцентру перебувають близько 32 тисяч людей.

Нині для обстеження та контрольних оглядів у Прикарпатському онкоцентрі пацієнти мають представити не лише скерування сімейного лікаря, а ще й тест на наявність коронавірусної інфекції.

Відомо, що Івано-Франківська область перебуває у червоній зоні епіднебезпеки. Додаткове щеплення від коронавірусу отримали 192 людини, які мають онкозахворювання.

Читайте також: У лікарнях перебуває майже 27 тисяч хворих з коронавірусом – Ляшко

Станом на 4 лютого в Івано-Франківській області за минулу добу зареєстровані 1959 нових випадків коронавірусної хвороби, одужала 941 особа, 10 людей померли. Одну дозу вакцини проти COVID-19 в області отримали 32,5% дорослого населення, ще 30% - повністю вакциновані. Бустерну дозу вже отримали майже 5 тисяч прикарпатців.

В Україні за минулу добу зафіксовані 43 778 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 4 381, медпрацівників – 873).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-