ЄС засудив заборону Deutsche Welle у Росії

ЄС засудив заборону Deutsche Welle у Росії

Укрінформ
ЄС назвав «неприйнятним та безпідставним» рішення російської влади закрити мовлення Deutsche Welle на території Росії.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві речника ЄС, оприлюдненій на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«Рішення російської влади заборонити трансляцію громадського німецького мовника Deutsche Welle в Росії, відкликання акредитації його співробітників, пропозиції визнати його «іноземним агентом» та закрити його офіс в Москві є неприйнятним та не має жодного виправдання. Рішення німецького регулятора відсторонити російського державного мовника RT DE від діяльності в країні через відсутність чинної ліцензії жодним чином не пов’язане з роботою Deutsche Welle в Росії», - йдеться у заяві речника.

Як зазначається у документі, така реакція російської влади ще раз ілюструє триваюче порушення свободи медіа та неповагу до їх незалежності.

«Ми солідарні з Deutsche Welle та її співробітниками в Росії та продовжуватимемо стежити за цією ситуацією. Очікуємо, що Deutsche Welle матиме повний та справедливий доступ до правових заходів з метою оскарження цього безпідставного рішення», - наголосив речник ЄС.

Читайте також: Токсичність Russia Today: як кремлівський рупор блокують від Німеччини до Еквадору

Як повідомлялося, Росія оголосила про намір вжити заходів щодо німецьких ЗМІ на території РФ у зв'язку із забороною мовлення пропагандистського телеканалу RT DE (Russia Today Deutschland) у Німеччині.

Ці заходи включають закриття кореспондентського пункту німецької телерадіокомпанії Deutsche Welle у РФ, анулювання акредитації всіх співробітників її російського бюро та припинення супутникового та іншого мовлення Deutsche Welle у Росії. Крім того, російська влада оголосила про намір визнати Deutsche Welle «ЗМІ-іноагентом».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-