Сі Цзіньпін і Путін провели переговори у Пекіні

Сі Цзіньпін і Путін провели переговори у Пекіні

Укрінформ
Голова КНР Сі Цзіньпін і президент Росії Володимир Путін провели у п'ятницю зустріч у Пекіні напередодні церемонії відкриття Зимових Олімпійських ігор.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Сіньхуа.

Голова Китаю заявив, що готовий співпрацювати з президентом Росії Володимиром Путіним, «щоб скласти план майбутнього та надати орієнтири для двосторонніх відносин за нових історичних обставин».

За його словами, «незважаючи на численні виклики, які стоять перед світом, Китай і Росія залишилися вірними своїм початковим прагненням і підтримували стабільний розвиток двосторонніх відносин».

Читайте також: США застерігають Китай, аби не допомагав Росії обійти санкції

Сі Цзіньпін сказав, що дві країни «твердо підтримують одна одну у відстоюванні своїх відповідних основних інтересів, а також посилили свою політичну та стратегічну взаємну довіру». Китайський лідер заявив, що обидві сторони брали активну участь у реформуванні та розвитку глобальної системи управління, демонстрували «справжню багатосторонність та зберігали справжній демократичний дух, і ці зусилля активізували солідарність міжнародного суспільства, щоб подолати цей важкий час і підтримати міжнародну справедливість і рівність».

Голова КНР наголосив на прихильності Китаю та Росії до поглиблення «послідовної стратегічної координації та підтримці міжнародної рівності та справедливості пліч-о-пліч перед обличчям глибоких і складних змін у міжнародній ситуації». Стратегічний вибір, який має далекосяжні наслідки для обох країн і світу в цілому, додав Сі Цзіньпін, ніколи не похитнеться. Він закликав обидві сторони продовжувати надавати всебічну «підтримку один одному у захисті суверенітету, безпеки та інтересів розвитку, ефективно реагувати на зовнішнє втручання та загрози регіональній безпеці та підтримувати міжнародну стратегічну стабільність».

Читайте також: У Туреччині може відбутися зустріч президентів України та Росії — Ердоган

Обидві сторони, сказав голова КНР, повинні посилити координацію та співпрацю в міжнародних справах, а також взяти на себе відповідальність у глобальних питаннях, що викликають занепокоєння, серед яких згадав боротьбу з COVID-19, розвиток економіки та боротьба зі зміною клімату.

Фото: Xinhua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-