Швеція скасує всі обмеження щодо пандемії коронавірусу

Швеція скасує всі обмеження щодо пандемії коронавірусу

Укрінформ
Уряд Швеції заявив, що з 9 лютого в країні буде скасовано більшість обмежень, які запровадили раніше для стримування поширення хвороби COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це інформує Politico

Таким чином, Швеція приєдналася до Великої Британії, Данії та Норвегії у зниженні рівня заходів задля стримування пандемії COVID-19.

На пресконференції прем’єр-міністр Швеції Магдалена Андерссон заявила, що завдяки кращому розумінню природи штаму коронавірусу Омікрон та гарним показникам COVID-вакцинації країна може скасувати всі обмеження.

«Настав час відкрити Швецію», – сказала Андерссон. «Пандемія не закінчилася, але вона переходить у нову фазу», - додала вона.

Читайте також: Італія вирішила поступово послаблювати карантин

Шведська служба громадського здоров’я заявила, що переоцінила ризик поширення COVID-19 та розглядає його як соціально некритичний через кілька днів після того, як Данія прийняла подібне рішення.

Це оголошення з’явилося на тлі того, як у Швеції все ще спостерігається високий рівень зараження, хоча 73,9 відсотка населення вже повністю вакциновано від коронавірусу.

Хоча шведський уряд скасовує карантинні обмеження, пов’язані з коронавірусом, уряд заявив, що надалі слід дотримуватися деяких рекомендацій.

Зокрема, невакциновані шведи повинні уникати місць скупчення людей, а всі, у кого є симптоми COVID-19, повинні залишатися вдома, рекомендує шведський уряд.

Як повідомлялося, у світі, станом на ранок 3 лютого, кількість хворих на COVID-19 становить 385 374 811. При цьому 305 505 107 осіб одужали, 5 719 047 хворих померли.

Фото: metro.us

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-