Про Путіна й корупцію: від російських ЗМІ вимагають видалити всі розслідування Навального

Про Путіна й корупцію: від російських ЗМІ вимагають видалити всі розслідування Навального

Укрінформ
Російське наглядове відомство Роскомнагляд 1 лютого направило в редакції російських ЗМІ ліберальної спрямованості повідомлення з вимогою протягом доби видалити десятки матеріалів, написаних на основі розслідувань Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального, зокрема – про «палац Путіна».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Медуза.

Зокрема від цього видання вимагають видалити 17 матеріалів, написаних у 2017-2021 роках на основі розслідувань Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального. Серед матеріалів, які Роскомнагляд вимагає видалити, кілька текстів про розслідування ФБК про резиденцію під Геленджиком, яку, за даними Фонду, було побудовано для президента РФ Володимира Путіна.

Інші розслідування – про нерухомість та інше майно, яким володіють або користуються російські чиновники та їхні сім'ї — зокрема, голова «Роскосмосу» Дмитро Рогозін, помічник президента Володимир Мединський, депутат Держдуми Леонід Слуцький, прем'єр-міністр РФ Михайло Мішустін, заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв.

Читайте також: У Навального показали таємниці валдайської дачі Путіна

Роскомнагляд послався на вимогу Генпрокуратури від 28 січня 2022 року, де йдеться, що ці статті «поширюють матеріали організації, діяльність якої заборонено згідно із законом про протидію екстремізму».

Роскомнагляд зажадав видалити статті, написані за розслідуваннями команди Навального, та інших російських ЗМІ. Про це повідомили: «Эхо Москвы» (отримало 34 повідомлення про матеріали 2014-2020 рр.), «Дождь» (шість повідомлень), Znak.com (13 повідомлень), «Свободные новости» (дев'ять повідомлень), The Village (вісім) повідомлень), «Бумага» (три повідомлення).

Читайте також: Олігарх з оточення Путіна отримав чверть коштів бюджету РФ, виділених на Крим – ЗМІ

На вимогу Роскомнагляду та під загрозою блокування видання у Росії видаляють зазначені публікації.

Раніше, у грудні 2021 року Роскомнагляд направив «Медузе», «Дождю», Znak.com, The Village та The Bell повідомлення з вимогою видалити публікації, засновані на розслідуваннях видання «Проект», оголошеного «небажаною організацією». Ці видання також було присвячено різним зловживанням представників російської влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-