ПАР заявила про рівень імунітету до 80% і пом’якшила карантин

ПАР заявила про рівень імунітету до 80% і пом’якшила карантин

Коронавірус
Укрінформ
У Південноафриканській республіці зменшили термін ізоляції для хворих на COVID-19 до семи днів та скасували самоізоляцію для хворих, у яких не виявили симптомів. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Al Jazeera.

Таке рішення уряд прийняв у вівторок після спеціальної наради, з огляду на кількість нових випадків COVID-19 та рівень вакцинації у країні.

«Обґрунтуванням таких поправок стала кількість людей із імунітетом проти COVID-19, яка сягає близько 60-80% згідно з різними дослідженнями», - йдеться в заяві уряду. Уряд зазначив, що у ПАР завершилася четверта хвиля пандемії.

Повідомляється, що уряд також переглянув обмеження роботи навчальних закладів, які повернуться до навчання у класах, та скасував вимогу щодо дотримання дистанції між учнями.

Читайте також: Румунія удвічі скоротила термін карантину для невакцинованих туристів

ЗМІ відзначає, що ПАР, яка має понад 3,6 мільйона захворювань та понад 95 тисяч смертей від COVID-19 з початку пандемії, є країною, яка найбільше постраждала від коронавірусу на всьому африканському континенті. Саме у ПАР зафіксували перші випадки Омікрону.

Як повідомляв Укрінформ, у Південноафриканській Республіці скасували обмеження, які передбачали обов’язкові тестування та самоізоляцію для тих, хто контактував із хворими на COVID-19.

Читайте також: Кількість COVID-випадків на Олімпіаді у Пекіні зросла до 119

У світі, станом на ранок 1 лютого, зафіксували 377 988 912 випадків зараження коронавірусом. Зокрема 5 692 061 особа померла, одужали 299 116 809 осіб.

Фото: Marta Villa Monge, afro.who.int

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-