ІКАО продовжить розслідувати примусову посадку літака Ryanair в Білорусі

ІКАО продовжить розслідувати примусову посадку літака Ryanair в Білорусі

Укрінформ
Рада Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO) розглянула звіт про примусову посадку літака Ryanair у Мінську в травні 2021 року, після чого був заарештований білоруський журналіст Роман Протасевич, який перебував на борту.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомили у пресслужбі ІКАО.

“Рада висловила занепокоєння прогалинами в інформації, наданій Білоруссю, та невідповідністю доказів, доступних на час проведення розслідування, щодо критично важливих елементів фактологічної реконструкції подій, а також звернула увагу, що інформація про замінування літака рейсу FR4978 була навмисно неправдивою та наражала на небезпеку літак у небі”, - йдеться у поширеному пресрелізі.

Читайте також: США офіційно звинуватили в повітряному піратстві білоруських чиновників

Зазначається, що члени ІКАО “нагадали, що передача недостовірної інформації, яка наражає на небезпеку літак, є порушенням Монреальської конвенції, й рішуче засудили подібну практику”.

“На тлі появи нової інформації, пов’язаної із FR4978, Рада закликала команду детективів ІКАО продовжити роботу із пошуку невідомих фактів, в тому числі пов’язаних із кримінальними та іншими розслідуваннями, й доповісти згодом про результати”, - наголосили у пресслужбі.

Читайте також: Авіадиспетчер за наказом КДБ повідомив про бомбу у літаку Ryanair із Протасевичем – NYT

Як повідомляв Укрінформ, 23 травня 2021 року літак ірландської авіакомпанії Ryanair, що летів з Афін до Вільнюса через повітряний простір Білорусі, здійснив вимушену посадку в Мінську.

Після приземлення були затримані двоє пасажирів - колишній редактор опозиційного Телеграм-каналу Nexta Роман Протасевич і його подруга, громадянка РФ Софія Сапега. У кінці червня Протасевича і Сапегу перевели під домашній арешт.

Читайте також: Росіянці Сапезі, затриманій у Мінську з Протасевичем, загрожує до 6 років в'язниці

Після інциденту з літаком Європейська рада вирішила застосувати додаткові індивідуальні санкції проти посадових осіб та державних установ Білорусі, а також обмежувальні заходи проти економіки країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-