Росіянці Сапезі, затриманій у Мінську з Протасевичем, загрожує до 6 років в'язниці

Росіянці Сапезі, затриманій у Мінську з Протасевичем, загрожує до 6 років в'язниці

Укрінформ
Затриманій у Білорусі пасажирці рейсу Ryanair росіянці Софії Сапезі висунули звинувачення, за яким їй загрожує до 6 років в'язниці.

Як повідомляє Укрінформ, це підтвердив Інтерфаксу вітчим дівчини Сергій Дудич.

«Все, що написали про звинувачення – правда. У п'ятницю були слідчі дії та зустріч із консулом. Їй загрожує 6 років ув'язнення», - повідомив Дудич.

Він також зазначив пригнічений стан дівчини, яка розраховувала, що слідство завершиться іншим чином. За його словами, вона «розраховувала на угоду зі слідством, допомогу Росії, екстрадицію і що справа до суду взагалі не дійде, але, мабуть, щось пішло не так».

Раніше в неділю російська служба Бі-Бі-Сі повідомила, що Сапезі пред'явлено остаточне звинувачення. Основна стаття, за якою її звинувачують, – ч. 3 ст. 130 КК Білорусії (Розпалювання ворожнечі). Їй загрожує шість років ув'язнення – це мінімальний строк за цією статтею з урахуванням укладеної Сапегою досудової угоди зі слідством.

Як повідомлялося, 23 травня літак ірландської авіакомпанії Ryanair, що летів з Афін до Вільнюса через повітряний простір Білорусі, здійснив вимушену посадку в Мінську.

Після приземлення були затримані два пасажири - колишній редактор опозиційного Телеграм-каналу Nexta Роман Протасевич та його подруга, громадянка РФ Софія Сапега.

Після інциденту з літаком Європейська Рада вирішила вжити додаткових індивідуальних санкцій проти посадових осіб та державних установ Білорусі, а також обмежувальні заходи проти економіки країни.

Фото: соцмережі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-