Прем'єрка Естонії закликала Берлін підтримати Україну в обороні проти РФ

Прем'єрка Естонії закликала Берлін підтримати Україну в обороні проти РФ

Укрінформ
Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас закликала уряд Німеччини підтримати Україну в її самообороні проти російського агресора.

Як передає Укрінформ, про це глава естонського уряду заявила в інтерв’ю німецькій газеті Bild.

"Ми закликаємо наших німецьких партнерів дослухатися до українців. Україна звернулася за допомогою. Країна потребує допомоги в самообороні від агресора", - заявила вона.

Читайте також: Російський винищувач залетів у Естонію - МЗС викликало тимчасового повіреного

Каллас зазначила, що Німеччина є "близьким і важливим партнером та союзником Естонії, і ми залишаємося у тісному контакті". "Кожна країна має право визначати свою власну роль, і ми вітаємо всі зусилля щодо надання Україні будь-якої можливої ​​допомоги. Адже ми всі згодні з тим, що Росія агресивно загострює ситуацію. Ми єдині в нашій підтримці України та її самооборони", - додала прем'єр-міністр Естонії.

Вона висловила сподівання, що "дипломатія та діалог переможуть, але ризик конфлікту залишається реальним". "Ми повинні бути готові до відповідних кроків, якщо Росія відмовиться від дипломатії", - заявила Каллас.

Читайте також: Військова допомога Україні: що дали, що дадуть і як це посилить нашу обороноздатність?

Коментуючи вимоги Росії до НАТО, глава естонського уряду наголосила, що "не можна дозволити Росії відновити свій політичний і військовий вплив на сусідів".

"Кремль хоче змусити нас піти на поступки щодо безпеки Європи. Це – пастка і спроба шантажу. Росія не має права голосу щодо рішень НАТО, і ми не задовольнятимемо ультиматуми Росії", - заявила вона.

Читайте також: Резніков: В Україну прибув п’ятий літак із США - доставив ще 84 тонни набоїв

Як повідомляв Укрінформ, раніше багаторічний радник ексканцлерки Німеччини Ангели Меркель Крістоф Гойсґен висловив переконання, що уряд ФРН має допомогти Україні зброєю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-