Боррель перервав візит до Африки

Боррель перервав візит до Африки

Укрінформ
Високий представник ЄС Жозеп Боррель, який перебував в Африці, вимушений був перервати візит та повернутися до Брюсселя після того, як у одного з членів делегації ЄС тест на коронавірус виявився позитивним.

Про це у Брюсселі під час брифінгу заявила речниця Єврокомісії Набіла Массралі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Високий представник ЄС та його делегація зробили ПЛР-тести в Кенії перед поїздкою до Мозамбіку. На жаль, один із членів делегації отримав позитивний тест. Цей член делегації робив тест у Брюсселі перед поїздкою до Кенії 26 січня, і цей тест був негативний. Внаслідок цього високий представник ЄС, який був у тісному контакті з цим членом делегації, прийняв рішення бути пильним, скасувати візит до Мозамбіку та повернутися до Брюсселя», - сказала представниця Єврокомісії.

Вона зауважила, що високий представник ЄС провів телефонні розмови із міністрами національної оброни та закордонних справ Мозамбіку, а також з президентом країни, під час яких висловив жаль з приводу скасування цього візиту.

За словами Массралі, офіційні особи ЄС зв’язалися із владою країни, щоб підтвердити зобов’язання Євросоюзу та продовжити надання допомоги у здійсненні підготовки національних сил безпеки. ЄС підтвердив підтримку влади Мозамбіку у зусиллях із відповіді на виклики з безпеки, перед якими постає країна.

Читайте також: ЄС має план у разі припинення постачань газу з Росії – Боррель

Як повідомлялося, ЄС надає стратегічного значення розвитку конструктивних відносин з країнами Африки, зокрема, у підтриманні регіональної стабільності, економічного та соціального розвитку, у вдосконаленні системи управління, у подоланні наслідків пандемії COVID-19 та у забезпеченні вакцинами населення цих країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-