Росія не проводить деескалації та підвищує напругу на українських кордонах - НАТО

Росія не проводить деескалації та підвищує напругу на українських кордонах - НАТО

Укрінформ
Попри численні заклики з боку НАТО та провідних країн Заходу Росія не демонструє ознак деескалації, але натомість лише підвищує напругу, що пов’язана із військовим нарощуванням навколо України.

Про це у Брюсселі під час термінової пресконференції з приводу передання Росії письмової відповіді Альянсу на російські проєкти договорів щодо «гарантій безпеки» заявив Генеральний Секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Напруга зростає. Росія продовжує своє військове нарощування. Ми бачимо також більше військ не лише в Україні (на окупованих територіях – ред.) та навколо неї, але також віднині – у Білорусі, де Росія в процесі розгортання тисяч військових, сотень літаків, протиповітряних систем С-400 та багатьох інших розвинутих спроможностей», - сказав Столтенберг.

Читайте також: Столтенберг привітав рішення США відправити 8400 військових до Сил реагування НАТО

Він зауважив, що таке військове нарощування відбувається під виглядом навчань, але до них залучаються боєздатні російські та білоруські війська, які відпрацьовують взаємодію.

«У цих діях немає жодної прозорості. Це додає до нашого занепокоєння та створює додаткову напругу. Це демонструє, що немає деескалації. Навпаки, ми спостерігаємо більше військ, більше спроможностей, у більшій кількості країн. Це робить ще важливішим залучення до політичних зусиль, щоб знайти політичне рішення», - наголосив Генеральний секретар НАТО.

Читайте також: НАТО закликає Росію до деескалації та відведення військ від кордонів України

Як вже повідомлялося, у грудні минулого року Російська Федерація оприлюднила власні пропозиції щодо «гарантій безпеки» у проєктах договорів із США і НАТО, в яких містяться ультимативні вимоги щодо скорочення діяльності Альянсу та відмови від політики відкритих дверей, зокрема, стосовно України та Грузії.

Упродовж минулого тижня відбулися інтенсивні дипломатичні контакти з Росією по лінії США, НАТО та ОБСЄ, при цьому США і НАТО підтвердили намір представити, на вимогу Росії, письмові відповіді на її ультимативні «пропозиції».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-