Прем'єр Іспанії попередив РФ про масштабні наслідки у разі ескалації в Україні

Прем'єр Іспанії попередив РФ про масштабні наслідки у разі ескалації в Україні

Укрінформ
Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес заявив, що Росія зіткнеться з величезними економічними наслідками, якщо розпочне якесь військове втручання в Україні.

Про це він заявив на спільній пресконференції з фінським колегою Санною Марін, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

"Важливо донести до Росії, що будь-яке військове втручання матиме масштабні та серйозні наслідки для її економіки через санкції ЄС", - заявив Санчес, не уточнивши водночас, в якій формі будуть введені санкції.

Читайте також: США готують «технологічні» санкції проти Росії

У свою чергу прем'єр-міністр Фінляндії заявила, що її країна не має найближчих планів щодо вступу до НАТО, але водночас, за її словами, Росія не має права вето на будь-яке таке рішення.

«У нас є можливість подати заявку (на вступ до НАТО – ред.) у майбутньому, і дуже важливо, щоб ми залишили цю можливість відкритою для себе. Ніхто не може казати нам, що робити. Це наше власне рішення», - сказала вона.

Читайте також: Байден не виключає персональних санкцій проти Путіна

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2021 року МЗС Росії оприлюднило два проекти угод щодо «гарантій безпеки» у Європі. Вони в ультимативній формі РФ вимагала від США та НАТО вивести війська та озброєння з території "нових членів" Альянсу, приєднаних після 1997 року. Крім того, у Москві хотіли отримати юридичні гарантії, що Україна, Грузія та інші пострадянські країни не стануть членами Північноатлантичного альянсу.

В адміністрації президента США заявили, що запропоновані РФ "гарантії безпеки" містять неприйнятні речі.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг відхилив вимогу Росії не приймати до лав Альянсу Україну та Грузію.

Представник Державного департаменту США Нед Прайс 25 січня заявив, що Сполучені Штати сформували письмову відповідь на «пропозиції» Росії щодо гарантій безпеки в Європі з урахуванням позицій усіх союзників та партнерів у Європі, зокрема України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-