Канада повідомляє про спад хвилі коронавірусу, зумовленої штамом Омікрон

Канада повідомляє про спад хвилі коронавірусу, зумовленої штамом Омікрон

Укрінформ
Нова хвиля захворюваності COVID-19, спричинена штамом Омікрон, пішла в Канаді на спад.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, про це під час пресконференції в Оттаві заявила головний санітарний лікар Канади Тереза Там.

“Моделювання минулого тижня показало, що спалах Омікрону, вірогідно, досягне піку в січні й спадатиме у лютому. Через тиждень після оприлюднення цього моделювання помітні перші ознаки того, що рівень інфікування, можливо, досяг піку на національному рівні. Йдеться про кількість нових підтверджених випадків, відсоток позитивних тестів, число Rt - кількість репродукцій”, - сказала Там.

Водночас, за її словами, кількість госпіталізованих із Омікроном перевищує показники усіх попередніх хвиль. “Протягом минулого тижня щодня в лікарнях із COVID-19 перебувало більше 10 тис людей, що більше, ніж пікові показники усіх попередніх хвиль пандемії. Сюди входять й 1100 людей, які перебували у реанімаціях, що більше, ніж під час усіх хвиль, окрім третьої”, - зазначила головлікар.

Читайте також: В Іспанії викрили масштабну мережу підробки COVID-сертифікатів

Вона додала, що за тиждень кількість активних випадків інфікування у країні впала на 28%, однак лабораторії не справляються із кількістю тестів, тому ці показники не відображають дійсного стану. “Протягом минулого тижня в середньому в день від COVID-19 помирала 131 людина”, - підсумувала Там.

Водночас за даними, оприлюдненими урядом Канади, від початку кампанії із вакцинування бустерною дозою від COVID-19 наприкінці минулого року вже більше 9 млн канадців зробили третє щеплення.

Так, повний курс із трьох доз щеплення від COVID-19 вже пройшли 9 402 809 повнолітніх канадців, що становить 41,33% населення від 18 років.

Водночас дві дози зробили майже 30 млн людей (77,46% від загального населення країни), а одну - майже 32 млн (83,38% загального населення).

Незважаючи на один із найвищих у світі відсотків вакцинованого від COVID-19 населення, більше мільйона канадців досі не зробили жодного щеплення.

Від початку пандемії недуга забрала життя 32 786 канадців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-