США попередили Білорусь про наслідки, якщо звідти відбудеться наступ на Україну

США попередили Білорусь про наслідки, якщо звідти відбудеться наступ на Україну

Укрінформ
Сполучені Штати попередили режим Лукашенка, що в разі, якщо він дозволить використати територію Білорусі для масштабного наступу російських військ на Україну, його чекає жорстка реакція з боку Заходу.

Про це заявив у вівторок під час брифінгу в Вашингтоні речник Держдепартаменту США Нед Прайс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Впродовж останніх днів ми чітко наголосили (владі – ред.) Білорусі, якщо вона дозволить використання своєї території для нападу на Україну, вона постане перед рішучою й швидкою відповіддю Сполучених Штатів, наших союзників і партнерів», - підкреслив представник Держдепартаменту США.

Читайте також: Хакери атакували білоруську залізницю, щоб завадити перекиданню російських військ

Крім того, за його словами, у разі потенційного вторгнення в Україну з білоруської території також буде проведений перегляд угруповання сил НАТО в країнах, що межують з РБ.

Він зазначив, що введення російських військ на територію Білорусі «викликає глибоке занепокоєння», оскільки своїм дозволом на це режим Лукашенка ставить під загрозу суверенітет республіки та підриває статус незалежної держави.

«Це зайве свідчення того, що цей режим мало дбає про власний народ, про державу, однак найбільше піклується про виживання й добробут самого режиму», - підкреслив представник зовнішньополітичного відомства США.

Читайте також: Росія перекидає два дивізіони С-400 з Далекого Сходу на навчання у Білорусь

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Пентагон оголосив про готовність перекинути в Європу додатковий контингент у складі до 8,5 тисяч військових для забезпечення Сил швидкого реагування НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-